bakifigyelő - felületes mondatok minden felületről

Napidumák

Jövő szeptembertől új helyesírási szabályzat lesz érvényben!

2015. május 27. - Napidumák

helyesirasiszotar_1.jpg

A Magyar Tudományos Akadémia honlapján találtuk a hírt: 2016. szeptember 1-én hatályba lép a helyesírási szabályzat új, tizenkettedik kiadása. A most érvényben lévő tizenegyediket 1984-ben adták ki.

„Az MTA Magyar Nyelvi Osztályközi Állandó Bizottsága 2003 novemberében hozott határozatot a 12. kiadás elkészítéséről. A magyar helyesírás szabályai tizenkettedik kiadásának munkálatai az utolsó fázisban vannak. Az új szabályzatot az MTA Magyar Nyelvi Osztályközi Állandó Bizottsága dolgozta ki, és az MTA Nyelv- és Irodalomtudományok Osztálya, valamint a Magyar Tudományos Akadémia elnöke hagyta jóvá.”

 

Sajnos, azt nem írják, hogy mi változik. Igyekszünk megtudni, és ha sikerül, akkor megírjuk, hogy bosszankodjatok! Vagy örüljetek.

A bejegyzés trackback címe:

https://napidumak.blog.hu/api/trackback/id/tr247496406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása