bakifigyelő - felületes mondatok minden felületről

Napidumák

Látjátok, lehet szépen is mondani azt, hogy kinyírlak, te rohadék!

2015. május 31. - Napidumák

kedvesrablok.jpg

Több részlet is figyelemre méltó Neuhauser László Szolnokról küldött fényképén. Először is biccentsünk elismerően az udvarias megszólítás ("kedves rablók!") olvastán. Ennyi kijár annak, akivel épp azt közöljük, hogy lelőjük a picsába. Aztán vegyük észre a választékos stílust. Írhatta volna, hogy "ha belépsz, szitává lövünk, te fostartály", de ő inkább úgy fogalmazott: "sörétes puskával ügyeletet teljesítünk". Érdemes vetni egy pillantást a felirat alatt az üzenet fenyegetését jól fokozó nagyfeszültség táblára is.

Egyébként maximálisan megértjük a bolttulajdonos indulatát, de óva intjük attól, hogy rálőjön a betörőkre. A törvény ugyanis azt csak jogos védelem esetén, vagyis éjszaka, csoportosan, fegyverrel vagy felfegyverkezve érkező támadók esetében engedélyezi, ráadásul ezzel az írásos figyelmeztetéssel lebuktatta magát mint előre megfontolt szándékkal cselekvő (tehát nem a sötétben megrémülve aránytalanul védekező) önbíráskodót. Szóval ha ezután lő, akkor őrizetbe veszik, vádat emelnek ellene és elítélik, ezt borítékoljuk. Jóformán mindenki félreértette vagy szándékosan félremagyarázta ezt a szigorítást. Magyarország továbbra sem USA, emberek, ki lehet józanodni!

A bejegyzés trackback címe:

https://napidumak.blog.hu/api/trackback/id/tr307507228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása