bakifigyelő - felületes mondatok minden felületről

Napidumák

Le lehet nyugodni, az új helyesírási szabályzat még nem az apokalipszis!

2015. június 26. - Napidumák

894.gif

Nem igazán értjük, hogy az illetékesek miért őrzik nukleáris államtitokként a helyesírási szabályzat tervezett változtatásait, de azt sem, hogy a legtöbb ember miért retteg úgy egy 1984 hatályban lévő, tehát nyilvánvalóan elavult szabályzat újragondolásától, mint egy ebolás albán migránshordától.

Mindenesetre a Index szerzője, Laza Bálint megtalált egy korábbi munkaanyagot és megírta, amit tudni lehet. Ő érezhetően csalódott, pedig szerintünk nem lesz ez rossz. A helyesírási szabályzat egyébként sem törvény, csak ajánlás, ami igazán csak az iskolában alkalmas szívatásra (ez mindig így volt és így is marad), a sok kommenttroll nyelvtannáci pedig legalább leszáll a gyűlölködés magas lováról, hiszen egy jó ideig ő sem tudja majd, mi a helyes. Hát nem megéri?

A bejegyzés trackback címe:

https://napidumak.blog.hu/api/trackback/id/tr787575738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása