bakifigyelő - felületes mondatok minden felületről

Napidumák

Kapásból segítünk a Fidelitas elnökének!

Itt a Napidumák Különleges Tudakozó, Budapest

2015. április 22. - Napidumák

kapasbol.jpg

Interjút adott a 168 Órának Böröcz László, a Fidelitas elnöke. Ha a lap jól idézi őt, akkor az ifjú kormánypárti politikus nem tudja, hogy mit jelent a provokátor szó. Kapásból legalábbis nem. Sebaj! Segítünk!

provokátor (latin = "kihívó, előidéző") Kihívó fél (párbajban) - vitát, összetűzést előidéző, bujtogató személy. "Fasiszta provokátorok próbálták megzavarni a békés tüntetést". Beugrató rendőrügynök, rendőrspicli, ismert francia kifejezéssel: agent provocateur (ejtsd: azsan provokatőr), "beugrató ügynök". Provokátorok férkőztek a sztrájkoló munkások soraiba, arra bujtogatták őket, hogy rongálják meg a gyár berendezéseit". A választékos köznyelv és a sajtónyelv szava. (Tudományos és Köznyelvi Szavak Magyar Értelmező Szótára)

A kommunista államvédelemről szóló ismeretek hatékony bővítéséhez pedig a Fidesz-kormány által működtetett kommunizmusaldozatai.kormany.hu kiváló kisszótárát javasoljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://napidumak.blog.hu/api/trackback/id/tr947389428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása