bakifigyelő - felületes mondatok minden felületről

Napidumák

„Ökomenikus Segélyszervezet”

2012. december 19. - Napidumák

somogytv_1355938076.jpg_900x218

- így nevezi (legalábbis címében) az Ökumenikus Segélyszervezetet a Somogy Tv. László Jenő Csaba küldte ezt a találatot, mint ahogy ő hívta fel a figyelmünket arra is, hogy a magát tudásportálként definiáló marketinginfo.hu szintúgy elkövette ezt a hibát:


 

A Katolikus Lexikonból:

ökumenikus: általános, egyetemes, a latin globalis megfelelője. Rokon jelentésű a katholikosz, aminek a latin universalis felel meg. - 1. zsinat jelzőjeként egyetemes. - 2. a keleti egyházak egyházfőinek jelzőjeként egy adott szertartás egészét magában foglalja (~ pátriárka) - 3. a katolikus Egyház uniós fogalmának megfelelő protestáns eredetű, a II. Vatikáni Zsinat (1962-65) óta közhasználatúvá vált jelző, mindenre alkalmazható, ami a →keresztények egységével kapcsolatos. Sz.F.

A bejegyzés trackback címe:

https://napidumak.blog.hu/api/trackback/id/tr354973597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása