bakifigyelő - felületes mondatok minden felületről

Napidumák

Miért nem fontos az, hogy Kapás Boglárka szép?

2017. március 07. - Napidumák

uszo.jpg

 

Kérdezhetitek joggal, hogy mi a bajunk ezzel a címmel, hiszen nincs benne hiba. Nos, nyelvi tényleg nincs, de másmilyen szerintünk igen. Ha ugyanis ez a cikk egy férfi úszóról szólna, akkor biztosan nem az lenne a címe, hogy „a csinos magyar úszófiú, aki X. Y. előtt jár”.

Ugye, milyen érdekes, hogy a női úszók mindig úszónők, de a férfi úszók mindig csak úszók, akiknek a szépsége sohasem kerül elő plusz érvként, ha a sportteljesítményükről van szó....? (Ugyanerre a jelenségre szoktak panaszkodni a női színészek is, akik mindig színésznők, miközben a férfi színészek természetesen csak színészek, vagy még inkább színművészek.)

Igen, Kapás Boglárka gyönyörű nő. Ez nekünk is eszünkbe jut róla - de csak másodjára. Ez a cikk azonban nem erről szól, hanem arról, hogy piszok jól úszik. És ha már már minden nap hajnaltól késő estig kőkeményen edz, sanyargatja a testét, lemond sok mindenről a finom ételektől kezdve a bulikon át a pihenésig, hozza az eredményeket, akkor megérdemli, hogy a sajtó ne a szépségével adja el az eredményeiről szóló cikket! Akkor is így tudna úszni a maga és nemzete dicsőségére, ha olyan csúnya lenne, mint egy bányaló.

A bejegyzés trackback címe:

https://napidumak.blog.hu/api/trackback/id/tr1412320283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása