bakifigyelő - felületes mondatok minden felületről

Napidumák

Okosabb vagy, mint egy másodikos?

2015. április 15. - Napidumák

8141768_ff827fe41f5999ed0547737ec0380739_wm.jpg

Az Index-közeli Poronty blog tette ki ezt a fotót. Egy általános iskolai nyelvtan munkafüzetből származik. A kép készítője szerint a második feladat megoldhatatlan, mert a fészkét megtalálja-e a régi szavakból nem alkotható kijelentő mondat, csupán kérdő, bármilyen sorrendbe is pakoljuk azokat.

Érdemes megnézni a cikk alatti kommenteket. Többen azzal érvelnek, hogy szerintük szabad más szavakat is felhasználni, és volt, aki ezt a megoldást javasolta (nyilván viccből): Régi e-fészkét (elektronikus fészkét) megtalálja.

Várjuk a megoldási javaslatokat itt vagy a Facebook-oldalunkon! A saját álláspontunkat majd akkor írjuk meg, ha érkeztek olvasói hozzászólások, és befutott két szakvélemény - merthogy ilyeneket is kértünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://napidumak.blog.hu/api/trackback/id/tr937369552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása