bakifigyelő - felületes mondatok minden felületről

Napidumák

Elröhögött tragédia - eddig volt vicces az állami hírtévé

2015. március 20. - Napidumák

Azért hoztuk létre a Napidumákat, hogy ugyanolyan jókat nevessünk a bakikon, mint példaképünk, Peterdi Pál. Mindig azt mondtuk, hogy a tévedés emberi dolog, és többnyire időhiányból, figyelmetlenségből ered. Néha ugyan tájékozatlanságból, képzetlenségből, műveletlenségből, de mi akkor sem vagyunk hajlandóak egy embert pusztán a helyesírása alapján megítélni. Távol áll tőlünk az az arisztokrata fölényesség, ami sok bigott nyelvtannáciból árad a különféle helyesírási, nyelvhelyességi blogok kommentfolyamában.

Az új állami hírtévé azonban már nem teszi lehetővé ezt a derűt. Egyrészt azért, mert az elindulása óta eltelt néhány nap alatt szó szerint inflálta a baki műfajának értékét - lassan már mi unjuk, hogy az m1 baromságaival van tele az oldalunk -, másrészt a csatolt videó szerint ez a sok milliárd forint közpénzből működő csatorna olyan embereket alkalmaz, akik elröhögnek egy halálos balesetről szóló élő tudósítást.

Na, ez a hiba, nem az egyenlőre az egyelőre helyett.

A bejegyzés trackback címe:

https://napidumak.blog.hu/api/trackback/id/tr907286281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása