bakifigyelő - felületes mondatok minden felületről

Napidumák

Kakifixált lett a felbátorodott Hír24

2015. július 30. - Napidumák

kakil.jpg

Amióta a hírportálok rákényszerültek, hogy a Facebookon reklámozzák a cikkeiket, azóta öldöklő harc indult közöttük a „bármi áron” kattintásért. A Hír24 minden nap lelkesen veti bele magát ebbe a csatába.

„Erdőtűz lett a kakilásból”

- ezt a címet adták egy írásuknak. Töröljük tisztára: felnőtt ember nem kakil, azt az óvodások teszik. A történet viszont egy felnőtt biciklistáról szól, aki a nagydolga elvégzése után felgyújtotta az elhasznált vécépapírt, majd azzal az ürítés helyszínéül választott erdőt. Az Index simán azt írta volna, hogy szarás. Az se szép, de legalább nem infantilis. A Hír24 azonban tudja fokozni. A

„tragikus kakilás”

sokkal inkább egy Monty Python-szkeccs címe, vagy egy zuglói punkbanda neve kellene, hogy legyen. És akkor az utolsó lapát a halmon: nemes egyszerűséggel leidiótázzák a cikk főszereplőjét. Ez a tapló bátorság általában akkor buzog fel a magyar újságírókban, amikor a sértegetett ember külföldi, tehát jó messze van, mit sem tud arról, hogy egy általa sosem látott ország általa sosem olvasott hírportálja egy számára érthetetlen nyelven hogyan minősíti őt. Bocsánat, ez nem is tapló bátorság, hanem bátor taplóság.

A bejegyzés trackback címe:

https://napidumak.blog.hu/api/trackback/id/tr737666084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása