bakifigyelő - felületes mondatok minden felületről

Napidumák

Halálos fenyegetés még nem volt elegánsabb ennél

2015. május 08. - Napidumák

pincer.jpg

1875. február 14-én Krömel Mihály hódmezővásárhelyi főpincér megelégelte, hogy Rác János zongoramester potyázott nála, ezért megfenyegette a Vásárhelyi Közlöny című lap apróhirdetés rovatában. De hogy! De hogy!! Hová tűnt ez a úri stílus, ez az elegancia, ami finom, mint a selyem, mégis vág, mint a séfkés?

Vegyük észre azt is, hogy mindez Valentin napján történt (jó, tudjuk, akkor még nem ünnepelték) és hogy mennyire ügyes a szerkesztőségi elhatárolódás!

De jó lenne tudni, hogy mi lett az affér vége! Vajon megadta a tartozását a zongoramester? Vagy a főpincér kitekerte a nyakát? Esetleg lelőtte egy párbajban?

Az internet segítségével annyit sikerült kinyomoznunk, hogy egy Krömel Mihály nevű ember 1881 májusában Szegeden (tehát az elszámolási vita után mindössze hat évvel és Hódmezővásárhelytől csak 20-25 kilométerre) kibérelte a volt Zrínyi vendéglőt és átkeresztelte Virágcsokorra. Ha ő ugyanaz a Krömel (szerintünk sanszos), mint aki az apróhirdetést feladta, akkor talán mégsem gyilkolta meg a zongoramestert.

Örök hála a hódmezővásárhelyi Helyismereti Gyűjteménynek, hogy megosztotta ezt a képet.

Update: Az is egy jó darab, amit a cikkünk Cinkes reblogolásának kommentfolyamában osztott meg valaki:

b9hyn1kyngpilaltnfhz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napidumak.blog.hu/api/trackback/id/tr527441228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása